"Ik moest steeds op mijn ruwe kwaliteiten teren": een leergierige Bolasie legt uit waarom hij voor België koos

28 februari 2019 22:14

Yannick Bolasie beschikt over meer talent dan de gemiddelde speler uit de Jupiler Pro League en kan ook heel wat adelbrieven voorleggen. Toch koos hij op het einde van de wintermercato voor Anderlecht. Daar heeft de Congolees zo zijn redenen voor.

"Ik deed mijn huiswerk hoor. Mijn theorie is dat België veel goede spelers opleidde", legde de man die nu exact vier weken bij Anderlecht zit uit bij Het Laatste Nieuws. "Kijk maar naar Kompany en De Bruyne."

In die vier weken die hij nu bij RSCA zit, heeft hij zijn waarde voor de club al ruimschoots bewezen. Zijn drie doelpunten leverden de club vier punten op tegen Antwerp en Brugge, twee PO1-kandidaten. Zelf ziet de Congolees het Belgische avontuur als een verdere stap in zijn ontwikkeling, want zo heeft hij er een paar overgeslagen vindt hij.

"Ik heb zelf nooit een professionele opleiding kunnen genieten en moest enkel op mijn ruwe kwaliteiten teren. Daarom was het misschien niet slecht om eens in België aan de slag te gaan en een volgende stap te zetten. Ik speel voor meer dan de helft op instinct."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.