Het komen en gaan van Spaanse trainers op Schiervelde: "Ik was pissig toen hij vertrok, tot hij zijn contract toonde"

01 maart 2019 07:07

Roeselare telde dit seizoen al drie verschillende hoofdtrainers en steeds ging het om een Spanjaard. Vanwaar die Spaanse voorkeur van het bestuur, of is die er niet?

Vorig seizoen werd Condom aangesteld als T1 van Roeselare door toenmalig CEO Johan Plancke. "We konden in dezelfde Belgische pot roeren, met trainers die al 37 clubs hebben gehad", zei Plancke bij Het Nieuwsblad. "Condom was overigens geen Spaanse keuze. Hij zat al zes jaar in België, bij Eupen. Zijn voetbal stond ons gewoon aan."

Tot de resultaten begonnen tegen te vallen. Ondertussen was er met Tevreden een nieuwe CEO en die haalde Nano naar Schiervelde. "We wilden niet per se de Spaanse toer op gaan", aldus Tevreden bij dezelfde krant.

"Hij werd aan me voorgesteld door de eigenaars en hij maakte een goeie indruk. Hij deed het hier ­prima. Alleen pijnlijk dat hij twee maanden later ineens naar China vertrok. Ik was behoorlijk pissig, tot hij mij z'n contract toonde. Toen snapte ik het."

En dan was het de beurt aan Juan Gutierrez, de huidige trainer van de West-Vlamingen die dit weekend tegen Westerlo kan stunten en de ploeg zo aan een ticket voor PO2 kan helpen. Die zou zijn aangesteld door Nano, diens voorganger. "Niet waar", zei Tevreden. "Ik hou echt wel lijstjes bij, hoor. Juanito kwam heus niet uit Nano's kont gekropen."

Benieuwd of Gutierrez het langer volhoudt dan zijn Spaanse voorgangers.

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Roeselare
 
 
Reacties.