Brugs international Diatta staat weldra naast zijn grote idool Mané: "De snelste? Sadio is een raket!"

02 maart 2019 17:15

Club Brugge geniet de laatste tijd volop van aanstormend talent Krépin Diatta, binnenkort zal dat ook het geval zijn in Senegal. De 20-jarige flankaanvaller is immers voor het eerst opgeroepen en zal dus samen met superster Sadio Mané de flanken afdweilen. "Een droom wordt werkelijkheid."

Voor de kwalificatie-interland tegen Madagaskar en de vriendschappelijke match tegen Mali is het zover voor Krépin Diatta. "Sadio Mané had gelijk. Toen ik tweede eindigde in de verkiezing van Beste Jongere van Afrika zei hij: 'Als je zo doordoet, zien we elkaar bij de A-ploeg.' Et voilá", lacht Diatta in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Diatta speelt bij Club Brugge al langer met polsbandjes in de Senegalese driekleur.

Zo'n lof van dé steraanvaller van Liverpool én Senegal. "Mané inspireert me, hij is mijn idool", zegt de Brugse winger. "Soms hebben we contact via Instagram. Na een match van Club bijvoorbeeld. Hij zag ons bezig in de Champions League, niet in de competitie - daar heeft hij de tijd niet voor."

"Wie van ons twee het snelste kan lopen?", krijgt Diatta de vraag en hij schiet meteen in de lach. "Mané est une fusée, een raket! En hij is zodanig populair dat hij in Senegal niet durft buitenkomen."

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Club Brugge \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.