Geschorste Maes moet - net als vorig seizoen - toekijken voor cruciaal duel van Beerschot Wilrijk: "De ergste negentig ­minuten uit mijn leven"

02 maart 2019 11:19

Alex Maes en cruciale promotieduels... Vorig jaar moest de sterkhouder van Beerschot Wilrijk de finale tegen Cercle Brugge al missen en dat dreigde nu ook te gebeuren, maar uiteindelijk zal hij er toch bij kunnen zijn. Áls Beerschot een nieuwe finale afdwingt. Zonder Maes dus.

Door zijn rode kaart tegen Lommel mist Alexander Maes de bepalende uitmatch in Leuven. "Ik was vooral heel opgelucht dat de ploeg nog met 0-2 had ­gewonnen. Want ik vreesde echt dat ik de ploeg zwaar in de ­problemen had gebracht", blikt Maes met Gazet van Antwerpen terug op zijn uitsluiting.

Met twee speeldagen schorsing is hij in principe net op tijd terug. "Ik hoorde ­mensen zeggen dat ik schrik zou hebben om die laatste wedstrijden te spelen. Dat is helemaal niet waar", meent hij. "Het is ­gewoon een ongelukkig toeval dat ik tijdens de slot­fase van de competitie twee seizoenen op een rij rood pak."

Je wil dan ingrijpen, maar dat gaat natuurlijk niet. Erg ­frustrerend..." - Maes

Op Den Dreef wordt het dus toekijken vanop de tribune. "Het is een totaal andere ­beleving. Vanuit de tribune zie je sommige dingen beter gebeuren dan wanneer je zelf op het veld staat. Je wil dan ingrijpen, maar dat gaat natuurlijk niet. Erg ­frustrerend..." Zolang het maar geen herhaling wordt van vorig jaar.

"Samen met Tom Pietermaat zat ik daar in die Brugse tribune naar onze beslissende wedstrijd tegen Cercle te kijken. We werden beschimpt en zelfs bespuwd. Dat waren de ergste negentig ­minuten uit mijn ­leven. Ik ­vermoed dat het zondag in ­Leuven zo’n vaart niet zal lopen”, aldus Alex Maes.

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
Reacties.