Straffe aanbiedingen uit binnen- en buitenland, toch bij Antwerp gebleven: Owusu doet zijn hele wintermercato uit de doeken

02 maart 2019 15:43

Ja, William Owusu speelt nog steeds bij Antwerp. Voor de topper tegen Genk stond de goalgetter zelfs weer in de basis, al lijkt het tegenwoordig verdacht veel op een afscheidstournee. Zeker als je ziet op hoeveel interesse Owusu mag rekenen...

"Ik dacht: 'Als ze nog iets voor me kunnen vangen, zullen ze mij wel wegdoen'. Ze hadden best nog veel geld voor mij kunnen krijgen, hoor. Maar ze weigerden een heel goed bod en beslisten dat ik niet weg mocht", verklaart Owusu aan Gazet van Antwerpen over zijn wintermercato. Maar welke ploeg was het?

Lokeren & STVV

"Lokeren had wel interesse en STVV misschien ook, maar dat was raar…", begint Owusu aan zijn uitleg. "Op stage kreeg ik plots het nieuws binnen dat STVV mijn eisen te hoog vond. Maar ik had nog nooit met hen gesproken, ik ken hun sportief directeur zelfs niet. (grijnst) Ik was ook niet op STVV aan het wachten, ik was vooral geïnteresseerd in die aanbieding uit het buitenland."

Overal ter wereld

Want wees maar zeker dat er uit het buitenland meer dan interesse genoeg kwam. "Er was een club uit Rusland – Rubin Kazan –, een andere uit Qatar, en nog een Italiaanse uit de Serie A. Niet slecht, hè", grijnst Owusu. "Ze waren ook bereid om nog een transfersom te betalen, maar het moest snel gaan. Ze wilden alles voor het einde van de stage afronden, maar ze kregen Luciano D’Onofrio niet te pakken."

"Vanuit China waren ze ook aan het pushen, maar dat is dus voorbij. Ik zou er niet zomaar neen tegen zeggen. Als zelfs spelers als Carrasco daarvoor kiezen, crazy", aldus Owusu.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.