Club Brugge blijft knabbelen aan kloof met Genk, Leko: "Ik beloof jullie een superspannende play-off 1"

03 maart 2019 09:22

Club Brugge - zowel spelers als publiek - hebben er lang voor moeten zwoegen, maar werden uiteindelijk ook beloond toen Hans Vanaken de winning goal binnenlegde tegen STVV. Op de persbabbel verscheen een uiterst tevreden coach Ivan Leko. Mindere afwerking of niet.

"Op basis van negentig minuten is deze zege niet alleen verdiend, het was misschien zelfs één van onze beste wedstrijden", verklaarde coach Leko.

"Tegen zo'n 5-3-1-1 is het supermoeilijk om de ruimtes te vinden, maar dat hebben we vandaag goed bespeeld. Ondanks de gemiste kansen hadden we totale controle en dat tegen een ploeg die altijd een plaats in play-off 1 verdient."

Ondanks alles... "Het was een supermoeilijke voorbereiding, dat zei ik al op voorhand. Zo konden we ook geen enkele tactische training meer doen, want de groep was nooit compleet. Tóch was geloof, de inzet, de kwaliteit, alles op heel hoog niveau. Mijn spelers verdienen daarvoor een dikke pluim."

Over de kloof met Genk, die herleid wordt naar zes punten. "Ik zei het al eerder en herhaal het vanavond nogmaals: ik beloof jullie een superspannende play-off 1. Wij zijn klaar. Dat hebben we dit seizoen al vaak laten zien in de topmatchen, zelfs meer dan vorig jaar. Dat moeten we nu week na week opbrengen. En dan zullen we zien eind mei", besloot Ivan Leko.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ STVV
 
 
Reacties.