STVV kan beslissende penaltyfase moeilijk verteren: "Die Wesley is kolos van 2m30 en 200 kg!" & "Zelfs geen penaltyfase"

03 maart 2019 06:00

Het was met een erg zuur gevoel dat de Kanaries op de bus stapten in Brugge. Iedereen kon wel accepteren dat Club Brugge de zege verdiend had, maar niet dat het op een penalty moest gebeuren. Misschien zelfs een onterechte penalty?

Dat was alleszins het oordeel in het Truiense kamp. "We hadden wel contact, maar Wesley liet zich zo op mij vallen", legde 'dader' Steven De Petter met handen en voeten uit. "Dat is begot een mens van 2m30. Oké, ik overdrijf een beetje. Maar om zo'n kolos neer te krijgen, moet je toch ne straffe pé zijn."

"Ach, de experts in het busje hebben nu zo beslist", ging hij cynisch verder. "Maar als je dat fluit, moet je heel veel fluiten. Voor mij was het alleszins geen penalty. Maar goed, wie ben ik?"

Het was zelfs geen penaltyfase - Brys

Ook Marc Brys was niet akkoord met ref Laforge en zijn team. "Wesley is een speler van 200 kg die zich een hele wedstrijd lang zo gemakkelijk laat vallen. Als scheidsrechter moet je daar sneller tegen optreden en dan komt die penalty er wellicht niet. Het was zelfs geen penaltyfase, maar een puur verdedigende fase. Dat gebeurt continu", foeterde de Truiense coach.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ STVV
 
 
Reacties.