Antwerp een verrijking voor play-off 1? "Ze kunnen beter voetballen dan Bölöni ze soms laat spelen"

04 maart 2019 23:59

In Extra Time werd er maandag flink gediscussieerd over de kwalificatie van Antwerp voor play-off 1. Een verrijking, dat vonden de meesten wel, maar toch werden er heel wat vragen gesteld bij het soort voetbal dat de club met momenten op de mat brengt.

Het was vooral de rol van de trainer die centraal stond in de discussie. “De trainer kan de kwaliteiten van zijn groep goed inschatten. Bij momenten is het leuk om te zien en zelfs als het voetbal niet goed is dan is het soms nog leuk om te zien. Gewoon omdat ze het de tegenstander zo moeilijk kunnen maken”, was Wesley Sonck van oordeel.

Ze verloren tegen Anderlecht dankzij de negatieve tactiek die hen werd opgedrongen door Bölöni

Peter Vandenbempt vindt dan weer dat er meer in zit voor de ‘Great Old’. “Het is alleszins beter dan vorig jaar, maar ik vind wel dat Antwerp beter kan voetballen dan Bölöni ze soms laat spelen. Als het een keer tegenvalt dan grijpt hij vaak terug naar het andere concept. Antwerp is geen ploeg die het hele jaar strijdt om PO1 en dan leeggespeeld zijn als ze hun doel bereikt hebben. Ze trekken er met ambitie in.”

“Ik erger me vaak dood aan Antwerp en dat ligt aan de trainer. Tegen Anderlecht kon ik het niet geloven hoe dom ze speelden. Ze verloren dankzij de negatieve tactiek die hen werd opgedrongen door Bölöni. Dan kan je eens winnen tegen Anderlecht en dan weiger je dat. Hij haalt er dus niet alles uit wat er inzit”, had Jan Mulder het laatste woord.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.