Beloftenselectie met België of kwalificatie-interland met Togo? "Ik ben er nog niet uit"

04 maart 2019 11:26

Er werd wat cynisch gelachen zaterdag toen de ploegopstelling van Felice Mazzu bekend werd gemaakt. David Henen in plaats van Massimo Bruno, in Charleroi is het geloof in de 22-jarige aanvaller niet zo groot. Maar toch moet hij nu kiezen tussen twee nationale ploegen.

Henen heeft al enkele mindere matchen gespeeld, maar tegen Genk scoorde hij een pracht van een doelpunt. Eentje dat veel deugd deed. "Kijk, ik heb altijd al heel hard gewerkt voor de ploeg, soms in de schaduw. Het vuile werk opknappen voor de anderen", vertelde hij. "Maar de laatste weken heb ik veel vertrouwen opgedaan. De coach sprak ook veel met me."

En ineens kreeg hij twee mails in zijn inbox: eentje van de Belgische federatie en eentje van de Togolese. "Ja, ik zit in de voorselectie van België U21. Dat verraste me toch wel wat. En ik was zeker verrast door die oproep voor Togo voor de kwalificatiematch tegen Benin. Ik ben er nog niet uit. Het zou fantastisch zijn dat ik mee zou mogen naar het EK voor beloften met België, maar ik weet het nog niet. Ik ga me nu even concentreren op Charleroi."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.