Bij Beerschot Wilrijk was niet iedereen op de hoogte van de situatie in Lommel: "Ik maakte mij kwaad op Mike omdat hij de bal bijhield"

04 maart 2019 06:15

De tweede periodetitel is binnen voor Beerschot Wilrijk, maar toch was het in de tweede helft bibberen voor de manschappen van Stijn Vreven. Zo was Jimmy De Jonghe niet op de hoogte van de tussenstand in Lommel.

"Het was volle euforie dat we hier op voorsprong kwamen, maar dan viel die 1-1", deed de linksachter zijn verhaal. "Toen was er eigenlijk nog niets aan de hand, maar die 2-1 was toch wel een serieuze mokerslag. Ik had het er gisteren nog met Joren (Dom, red.) over. Zij hebben zo veel lange mannen, dus dat is de ideale dekmantel voor Duplus. Bij ons thuis gebeurde dat ook al. Hij kopte hem heel goed via de lat binnen."

Het zag er dus even niet goed uit. "Toen wist ik dat het ook van Lommel zou afhangen. Maar tot de blessuretijd wist ik van niets. Ik stond aan de andere kant van het veld en had niet door dat we virtueel periodekampioen waren. Op een bepaald moment hield Mike de bal bij en ik maakte mij kwaad. Ik begon op hem te roepen, maar hij deed teken dat het 1-1 was", kon De Jonghe er achteraf toch om lachen. 

'2 op 6 is niet genoeg'

"Ik ben heel blij dat we die periode hebben, maar eigenlijk is 2 op 6 niet genoeg als we streng zijn", blijft De Jonghe met beide voetjes op de grond. "We mogen niet vergeten dat deze periodetitel er ook dankzij Union en Lommel kwam."

Nu volgen nog twee spannende finalewedstrijden voor promotie naar 1A. "We moeten vol aan de bak, maar ik geef ons wel een kans. We hebben in de laatste match tegen hen vertrouwen getankt. Als je die wedstrijd bekeek, waren wij wel dominant. Het zal een dubbeltje op zijn kant worden. ZIj zullen thuis het voordeel hebben, maar dat geldt voor ons ook", besluit de verdediger. 

Bart Ver Elst

2e klasse \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
Reacties.