? HERBELEEF: Drie Lokerse knalprestaties op het hoogste niveau

04 maart 2019 19:29

Gisteren viel officieel het doek voor Lokeren. Na 23 onafgebroken jaren op het hoogste niveau kregen ze in eigen huis het nekschot toegediend door Anderlecht. Wij blikken terug op drie succesvolle Lokerse momenten van de laatste jaren.

Eerste bekerwinst

In het seizoen 2011-2012 gooide Lokeren hoge ogen in de Beker van België. Het rekende onderweg naar de finale af met onder meer Westerlo, Gent en Lierse. Op de Heizel wachtte met Kortrijk een al even verrassende naam. Het werd een spannende wedstrijd, waarin Harbaoui Lokeren een kwartier voor tijd de eerste prijs uit de clubgeschiedenis schonk.

Tweede bekerwinst

Twee jaar later was er opnieuw bekerwinst voor de Waaslanders. Deze keer was Zulte Waregem het slachtoffer van dienst. Het werd net zoals tegen Kortrijk een zege met het kleinste verschil. Deze keer dankzij een kopbaldoelpunt van Alexander Scholz.

Plaatsing groepsfase Europa League

Waar het in 2012-2013 nog niet lukte om de laatste voorronde van de Europa League te doorspartelen tegen Viktoria Plzen, was het in 2014-2015 wel prijs tegen Hull City. Na een 1-0 overwinning in de heenmatch, met Gouden Schoen Hans Vanaken als doelpuntenmaker, verdedigde Lokeren met succes zijn voorsprong in Engeland. Een 2-1 nederlaag volstond voor de historische kwalificatie.

In een poule met Legia Warshau, Metallist Kharkiv en Trabzonspor haalden ze een meer dan verdienstelijke 10/18. Dat hoge puntenaantal volstond echter niet om Europees te overwinteren.

Sam Suttels

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.