Onzekerheid troef bij KVM, Lokeren, Waasland-Beveren, Moeskroen... en de rest van het profvoetbal: "Zien wat er na de reguliere competitie in 1A gebeurt"

04 maart 2019 09:54

De titelstrijd in 1B krijgt twee finalematchen tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. In de wandelgangen van het Belgische voetbal klinkt echter dat die waarschijnlijk overbodig worden omdat de uitspraken in de zaak 'Propere Handen' in het nadeel van KVM zullen uitdraaien.

Wilfried Van Moer heeft ook zijn bedenkingen. "In principe is KV Mechelen een ploeg voor in eerste klasse. Maar je vraagt je tegelijk af welke uitspraken de bond zal doen als eenmaal de reguliere competitie in 1A gedaan is. Ik sluit niet uit dat er dan zaken gebeuren die alles op zijn kop gaan zetten", klinkt het in HBvL.

Er wordt zelfs al gefluisterd dat de KBVB binnenkort tot actie gaat overgaan. "Gaat Mechelen wel kunnen promoveren? En wat gebeurt er met Waasland-Beveren en Moeskroen, twee ploegen die misschien ook moeten vrezen voor hun licentie? Zoals het er nu naar uitziet, zakt Lokeren."

"Dat kan zomaar eens veranderen. De situatie is momenteel zeer troebel. Maar men wacht terecht tot de reguliere competitie gedaan is om met echte duidelijkheid te komen. Anders krijg je te veel beïnvloeding van de huidige competitie. Hoe dan ook, goed voor het Belgisch voetbal is het allemaal niet."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.