Lichte penalty voor Club Brugge? "Het is soms niet normaal wat er in de 16 gebeurt, maar dan moet men dit niet enkel fluiten tegen de kleine ploegen"

04 maart 2019 08:16

Bij STVV kon men niet geloven dat scheidsrechter Laforge penalty floot omdat Steven De Petter 'de beer' Wesley ten val bracht. Bij ex-ref Serge Gumienny is er een dubbel gevoel, want als dit gefloten wordt moet dat consequent toegepast worden.

Serge Gumienny vergelijkt het met de fase in Standard-Moeskroen, waar een goal van Moeskroen werd afgekeurd omdat Pierrot Vanheusden zou vastgehouden hebben. "De Truienaars haalden na de match ook terecht aan dat Wesley geen lichte kerel is", klinkt het in HBvL.

“Aan de andere kant vind ik het goed dat men streng optreedt. In die zin dat spelers eens moeten stoppen met al dat vasthouden en duwen in het strafschopgebied. Het is soms niet normaal wat daar allemaal gebeurt. Maar dan moeten wel alle arbiters op deze manier fluiten, moet het in iedere match gebeuren en mag het niet enkel tegen de kleine ploegen gebeuren maar ook tegen de grote. Dat zijn drie belangrijke criteria.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ STVV
 
 
Reacties.