The Great Old Killian, hyperspannende play-offs, Ivan De Verschrikkelijke en mag het ietsje meer zijn?

04 maart 2019 17:04

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

KO

Het is over en out voor Sporting Lokeren, dat volgend jaar in eerste klasse B zal moeten spelen. Naar Operatie Propere Handen kijken ze zelfs niet bij de Waaslanders.

Killian Overmeire lag enkele weken geleden al knock-out tegen het canvas na de nederlaag in eigen huis tegen Zulte Waregem, ook nu bleef hij groots in de nederlaag. Een echt clubicoon die eigenlijk meer verdiende dan het gebrek aan kwaliteit rond hem.

Great Old

Vorig seizoen speelden ze ook het hele seizoen mee om de top-6, maar werd het uiteindelijk nét niet. Dit jaar is het wél prijs voor stamnummer 1. En in die eindstrijd zullen ze zeker niet kansloos zijn, zoveel is duidelijk.

Lof ook voor de VAR op Den Bosuil, die verschillende keren goed tussenkwam in een wedstrijd waar Buta met zijn vijfde assist opnieuw belangrijk was. Er staat iets bij The Great Old en het is toch wel genieten, zeker als ze de bal het werk laten doen.

Spanning

"Ik beloof jullie spannende play-offs", kirde Ivan Leko. En we moeten het hem geven: nooit was de competitie in België spannender. Iedereen wil in de top-6 raken, het is enorm spannend - zeker nu ook KAA Gent met een knappe zege opnieuw dichter komt aankloppen. 

En eens daar kan door de halvering van de punten opnieuw alles in die play-offs en ook in 1B is het zowel om promotie als om behoud nog erg spannend de komende weken. Nu nog een oplossing voor het gedrocht dat play-off 2 is ...

FLOP

Play-off 2-niveau

Want dat zijn wedstrijden waar je gewoon niet graag naar gaat kijken. Temeer er nu ook al een paar wedstrijden op dat niveau waren, met ploegen die niet echt veel meer te winnen of te verliezen hadden.

KV Oostende en Waasland-Beveren kregen veel kansen, maar lieten toch vooral zien waarom ze op plekken 14 en 15 stonden. En ook Kortrijk serveerde zeker in de eerste helft slappe koffie en had een gretige Chevalier nodig om de drie punten te pakken. 

Ivan de Verschrikkelijke

Na vorige week hadden we toch gehoopt dat Ivan Santini zich wat meer zou gaan inhouden op het voetbalveld, maar ook in Lokeren pakte hij opnieuw uit met een duidelijke slag in het gezicht van een tegenstander.

Reviewcommissies zijn er niet meer, maar voor dit soort acties zou er stilaan toch opnieuw op basis van tv-beelden achteraf moeten kunnen worden gekeken. 

Efficiëntie?

Als Club Brugge er hyperspannende play-offs wil van maken? Dan zal het toch efficiënter moeten gaan worden in de play-offs.

Gelukkig voor hen mangelde het ook bij die andere titelpretendent KRC Genk aan efficiëntie - zeker als Samatta ziek is, blijkt de spoeling dun. Mag het ook ietsje meer zijn tussen maart en mei?

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.