? Ajax speelt Real Madrid in de vernieling met pareltjes van doelpunten, Vertonghen en Alderweireld baas over Witsel

05 maart 2019 22:56

Voetballes. Dat gaf Ajax Amsterdam in Madrid aan Real Madrid. En zo zit het seizoen voor Thibaut Courtois er eigenlijk nu al zo goed als op.

Real Madrid - Ajax

In de heenwedstrijd in Amsterdam had Ajax zich al meermaals laten zien, maar het maakte de kansen niet af, had pech met de VAR en liep uiteindelijk op een 1-2 nederlaag.

Daardoor leek kwalificatie voor de kwartfinales haast een onhaalbare zaak, maar in Bernabeu voltrok zich een mirakel.

Hoewel, mirakel? Ajax was gewoon van minuut 1 tot minuut 95 veruit de betere ploeg en tikte De Koninklijke soms helemaal van de mat.

Ziyech, Neres, Tadic en Schöne maakten allen heerlijke doelpunten, vooral Tadic had een geweldige dag met ook nog een prachtige voorbereiding bij het doelpunt van Neres en een assist op Ziyech.

Borussia Dortmund - Tottenham

In het Signal-Iduna-Park stond dan weer een duel tussen Belgen op het programma. Axel Witsel moest tegen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld een 3-0 uit de heenwedstrijd goedmaken.

Dat zat er eigenlijk nooit helemaal in. Ondanks wat kansen aan beide kanten bleef het bij een 0-0 aan de koffie, meteen na de rust deed Harry Kane de boeken helemaal dicht.