De zeldzame lichtpuntjes van Sporting Lokeren: welke spelers verdienen nog een toekomst in 1A?

05 maart 2019 18:00

Amper één dag na de officiële degradatie: 'Het contract tussen Sporting Lokeren en Mario Ticinovic werd in onderling overleg ontbonden.' Zie het gerust als een startschot. Tussen nu en de seizoensstart in 1B staat de spelersgroep voor een complete metamorfose.

De voornaamste reden dat Lokeren na 23 jaar uit de hoogste klasse valt, is simpelweg een ondermaatse spelersgroep. De drie trainers van dit seizoen konden er amper iets mee aanvangen. Het moet en zal in de komende maanden dus een grote kuis worden. De vraag is echter ook: wie wil ze nog?

Bekijk de Lokerse kern eens en je ziet dat het aantal spelers dat nog een basisplaats verdient bij andere ploegen in 1A vrij beperkt is. Zeker wel beide doelmannen: De Wolf is het veelbelovendste talent op Daknam en staat al langer in de belangstelling van o.a. Club Brugge, Verhulst was de laatste weken weer op z'n best en heeft bovendien een clausule in zijn contract waardoor hij gratis weg mag bij degradatie.

Deschacht kan er ondanks zijn 38-jarige leeftijd gerust nog één jaartje bij doen op het hoogste niveau,  Marecek was eigenlijk altijd al te goed voor Lokeren, clubicoon Overmeire kan maar zal wellicht niet willen, De Ridder en Tirpan verdienen eventueel nog wel eens kans... Maar wat dan?

Dan blijf je nog over met een kern van ruim twintig spelers die in het voorbije jaar bitter weinig lieten zien. Nieuwkomers als Saroka, Reznicek, Ben-Harush of Mujangi Bia waren stuk voor stuk floptransfers, de eigen jeugd kreeg geen kansen meer en zelfs op meer gevestigde waarden als bijvoorbeeld clubtopschutter Miric - met amper vier goals - zit echt geen eersteklasser te wachten.

Aan de supporters van Lokeren: wie moet voor jou zeker nog blijven? Aan de supporters van de andere vijftien ploegen: wie zou jij met open armen verwelkomen? Laat het ons weten in de commentaarsectie.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.