Debat van de Week: moet de reviewcommissie terugkeren?

05 maart 2019 16:30

'De reviewcommissie beslist op basis van de tv-beelden voor een schorsing van...' Weet je 't nog? Het is bijna nostalgisch. En nu de onbestrafte uithalen van RSCA-spits Ivan Santini de discussies weer hoog doen oplaaien, pikken we daarop in voor ons Debat van de Week.

Geheugensteuntje: de reviewcommissie sprak vroeger op basis van videobeelden straffen uit over zaken die de scheidsrechter niet had opgemerkt. De regel is echter dat die niets mocht doen met wedstrijden waar een VAR aanwezig was. En aangezien die sinds dit seizoen overal is in 1A, geen reviewcommissie meer.

De theorie was te begrijpen, want dan zou de VAR wel ingrijpen tijdens de match, maar de praktijk blijkt toch anders. Het ellebogenwerk van Santini tegen verdedigers Mechele en Diaby is daarvan een schrijnend voorbeeld. Een reviewcommissie had hem nu alsnog - terecht - kunnen schorsen.

Voor ons Debat van de Week stellen we jullie daarom een simpele ja-neevraag: moet de reviewcommissie terugkeren? Ja of neen? Stemmen kan in de onderstaande poll, discussiëren in de commentaarsectie! Woensdag analyseren twee van onze redacteurs de resultaten.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.