Jeugdproduct over vertrek bij Barcelona: "Barça zit voor altijd in mijn hart"

05 maart 2019 19:36

Het is een speciale dag geworden voor Sergi Samper. De Catalaan doorliep alle jeugdreeksen bij Barcelona, maar nam vandaag afscheid op een persconferentie. Hij verkast naar het Japanse Vissel Kobe, waar hij aan de zijde van Andres Iniesta en David Villa zal spelen.

Samper blikte terug op zijn 18-jarig verblijf bij Barcelona. "Ik heb moeilijke momenten gekend, maar ik prijs mij heel gelukkig. Het is een ongelofelijke levenservaring geweest. Ik vertrek nu wetende dat dit mijn thuis is en altijd mijn thuis zal blijven."

Hij kreeg doorheen de jaren te kampen met verschillende blessures en wil nu terug kunnen genieten van voetbal. Hij maakte de beslissing om naar Japan te trekken in amper een week tijd. "Ik sprak verschillende keren met Iniesta. Hij wist me te vertellen dat de competitie heel technisch is en dat ik mij er zou amuseren. Dit is een mooie kans om mijzelf te bewijzen."

Het jeugdproduct zal Barcelona voor altijd een warm hart toedragen. "Ik ben niet bang om te vertrekken. Mijn respect voor Barça is groot en ik zal nooit vergeten vanwaar ik kom. De club zit voor altijd in mijn hart."

Sam Suttels

La Liga \\ Barcelona
 
 
Reacties.