? Het fenomeen Mbappé: Nu al evenveel Champions League-goals als Zidane en Ronaldo, straks op gelijke hoogte met Ronaldinho en Suárez?

06 maart 2019 18:24

Kylian Mbappé is een fenomeen. De Fransman is nog altijd maar 20 jaar, desondanks wist hij al evenveel goals te scoren in de Champions League als Zinedine Zidane en Ronaldo, de Braziliaan weliswaar.

Woensdagavond kijken PSG en Manchester United elkaar opnieuw in de ogen. In de heenwedstrijd op Old Trafford scoorde Mbappé de 0-2, het werd zijn 14de doelpunt ooit op het kampioenenbal. Daarmee doet hij nu al even goed als legendes Zinedine Zidane en Ronaldo.

Op naar Totti

Met zijn veertien doelpunten evenaarde hij dus al die twee ex-wereldkampioenen maar ook Miroslav Klose, David Villa en Harry Kane heeft hij intussen bijgebeend. Kan Mbappé zijn aantal tegen United opnieuw opkrikken?

Als hem dat lukt dan kan hij beginnen jacht maken op onder andere Francesco Totti (17), Ronaldinho (18), Luis Suárez (20) en zijn landgenoot Antoine Griezmann (21). Het Franse wonderkind lijkt klaar om PSG straks eindelijk een triomf te bezorgen op het allerhoogste niveau.

Maar als Mbappé ooit topschutter aller tijden wil worden in de Champions League zal hij zijn niveau nog lang moeten vasthouden. Cristiano Ronaldo (121) en Lionel Messi (106) zijn immers nog heel veraf voor de jonge Fransman.

Lode Nuyts

Champions League \\ PSG
 
 
Reacties.