? Wat een plottwist! Lukaku straft blunders van PSG genadeloos af, VAR-penalty in laatste minuut maakt stunt compleet voor Manchester United

06 maart 2019 22:59

Manchester United moest al serieus stunten om met een gehavend elftal alsnog een 0-2 nederlaag op te halen in Parijs... Maar dat hebben ze ook gewoon gedaan! Twee goals van een dodelijke Lukaku en de onwaarschijnlijke 1-3 van Rashford wipten PSG uit de Champions League.

Nog geen twee minuten was de Europese topper onderweg toen PSG-rechtsback Thilo Kehrer, die Meunier nota bene op de bank, compleet de mist inging. Hij verstuurde een dramatische pass, een gretige Lukaku zat ertussen en kon de 0-1 na een dribbel voorbij doelman Buffon simpel binnenleggen.

PSG was vervolgens wel de dominante ploeg en kon ook gelijkmaken via Bernat, maar op het halfuur was het wéér prijs. Buffon liet een afstandsschot van Rashford zomaar uit zijn handen glippen en opnieuw stond Lukaku op de juiste plek om binnen te tikken.

Lukaku is de voorbije dagen al vaak over de kritiek op én van hem in het nieuws geweest, maar uiteindelijk antwoordt hij dus nog het liefst op het veld. Zes goals in acht dagen: waanzinnig straf.

Het moet wel gezegd: PSG was puur op voetbalvlak een hele match baas, zowel qua balbezit als kansen. Di Maria had nog pech toen de vlag omhoog ging bij zijn gelijkmaker. Het zou ze nog heel zuur opbreken...

In de 94ste (!) minuut leek United nog een laatste corner te krijgen, maar de VAR greep in en na lang twijfelen besloot de ref dat Kimpembe hands beging in de zestien. Bal op de stip en Rashford twijfelde niet; 1-3. Manchester United stoot dus tegen alle verwachtingen in alsnog door naar de kwartfinale!