Horrorweek voor Real Madrid: pijnlijke statistieken tonen hoe diep Madrileense wonde is


Foto: © photonews 06 maart 2019 19:18

Het is een bijzonder pijnlijke week geweest voor Real Madrid. De Koninklijke werd zowel in de beker als in de competitie en de Champions League uit de race geslagen. Dat bracht enkele pijnlijke statistieken met zich mee.

Aartsrivaal Barcelona kegelde Real vorige week al uit de Copa del Rey en door een overwinning in LaLiga sloeg het Real allicht definitief uit de titelstrijd. En dat was nog maar het begin.

Ajax deed in de Champions League dan weer het ondenkbare: de Nederlanders demonstreerden op het veld van Los Blancos en kegelden hen na meer dan 1000 dagen CL-glorie nog eens uit het tornooi. Aan de hand van enkele statistieken is te zien hoe diep de wonde ondertussen is in Madrid.

Vier opeenvolgende Clásico-nederlagen in Bernabéu

Voor het eerst in de geschiedenis verliest Real Madrid nu al vier keer na elkaar van Barcelona in eigen huis. Een bijzonder pijnlijk verhaal voor de fiere Madrilenen.

Vier opeenvolgende thuisnederlagen 

Alsof vier opeenvolgende Clásico-nederlagen nog niet genoeg zijn: de laatste vier thuiswedstrijden tout court ging verloren. Twee keer onderuit tegen Barça en daarna werd er ook nog de boot in gegaan tegen Girona en Ajax. Een bijzonder hard verdict voor Real.  

Zwaarste thuisnederlaag in Europese knockoutfase

Thuiswedstrijden verliezen in Europa was tot dit seizoen geen gewoonte in Madrid. Maar dit seizoen leek een zware thuisnederlaag wel schering en inslag: in de groepsfase kwam het Russische CSKA Moskou met 0-3 winnen in Bernabéu en nu was Ajax dus aan de beurt met zware 1-4 cijfers. De zwaarste thuisnederlaag ooit in een Europese knockoutfase.

Vier tegendoelpunten in Bernabéu? Alweer vier jaar geleden

Ajax wist dinsdag vier keer te scoren in Bernabéu. Het was ondertussen al van 2015 geleden dat een uitploeg nog eens vier doelpunten kon maken in het stadion van Real, niet toevallig was dat… FC Barcelona.

Snelste tegendoelpunten ooit

Voor de Amsterdammers was het een historische avond in Madrid. De Nederlanders wisten twee doelpunten te maken in de eerste 18 minuten. Dat gebeurde nooit eerder in een confrontatie in de Champions League.

 

Reeks halve finales doorbroken

De Madrilenen slagen er voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 niet in om de halve finale van de Champions League te bereiken. Een historisch slecht seizoen dus voor de Koninklijke die intussen de kelk tot op de bodem lijken geledigd te hebben.

Champions League \\ Ajax \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.