"Ik gun het STVV, maar niet ten koste van Anderlecht"

06 maart 2019 09:30

Jonas De Roeck is wel goedgeplaatst om de huidige strijd om play-off 1 te beoordelen. De assistent-coach van Anderlecht was trainer van STVV en speelde nog bij AA Gent. Tegenwoordig is zijn takenpakket bij paars-wit ook iets uitgebreider dan het was.

De Roeck werd gehaald als beloftencoach, maar na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck werd hij bij de A-ploeg genomen. "De beloften train ik deels, hun coaching tijdens wedstrijden neem ik wel altijd voor mijn rekening. Dat zorgt voor een goed gevulde agenda. De meeste uren klop ik bij de A-ploeg. Niet om eeuwig vol te houden, maar ik klaag niet", zegt hij in HBvL.

Er was al wel wat te doen over de vele trainers die Anderlecht heeft. “Omdat we met verschillende trainers zijn, kunnen we heel specifiek werken. Ook tijdens de wedstrijden heeft iedereen zijn job. Ik zit hoog in de tribune en heb rechtstreeks contact met de bank om bepaalde tactische zaken door te geven via een oortje.”

Met Anderlecht zit hij in een strijd om play-off 1. “We mogen geen steken meer laten vallen tegen Kortrijk en Oostende. STVV staat er momenteel het best voor, maar dat verbaast me niet. Van veel jongens wist ik vorig jaar al dat ze dat niveau aankunnen. Ik gun het STVV om play-off 1 te halen. (lachje) Maar niet ten koste van Anderlecht."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.