Beerschotman over de promotiestrijd in 1B: "Wij hebben de beste ploeg, Mechelen heeft de meeste ervaring"

07 maart 2019 14:12

Op 9 en 16 maart bekampen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen elkaar in twee onderlinge duels om uit te maken wie promoveert naar 1A.

Mo Messoudi, een Beerschotman pur sang, maakte vorig jaar zelf de verloren promotiestrijd mee van dichtbij mee tegen Cercle Brugge. Dit seizoen komt hij niet of nauwelijks in de plannen voor van Stijn Vreven. Hij blikte bij Sport/Voetbalmagazine terug op die gemiste kans.

"Vorig seizoen begonnen we als promovendus vanuit het amateurvoetbal. Niemand die dacht dat we mee gingen doen voor de titel. Die laatste thuiswedstrijd tegen Cercle was doorslaggevend.  Winnen we die match, dan halen we Cercle bij, komen er geen play-offs en promoveren we rechtstreeks. Nu gingen we nipt onderuit in de play-offs. Dat heeft voor een serieuze kater gezorgd."

De Mannekes zagen nadien veel spelers vertrekken, maar aanwinst Noubissi zorgde voor een schokeffect.

"Met hem hebben we een aanvaller die op elk moment vanuit het niets kan scoren. Vorig seizoen hadden we maar één echte spits, Fessou Placca. Dit jaar hebben we een ruimere en sterkere kern. Als wij het halen, komt dat omdat we het beste team hebben. Dat is de samenvatting van de top in 1B dit seizoen: wij hebben de beste ploeg, Union het meeste talent en KV Mechelen de meeste ervaring."

Sam Suttels

2e klasse \\ Beerschot
 
 
Reacties.