Gered, maar veel werk aan de winkel om dat ook volgend seizoen te zijn

07 maart 2019 17:36

KV Oostende en Waasland-Beveren hebben zich op speeldag 28 beiden mathematisch weten te redden. Toch moeten beide ploegen meer dan opletten naar volgend seizoen toe.

"We hebben vier of vijf versterkingen nodig, anders zijn wij volgend jaar Sporting Lokeren", waarschuwde Gert Verheyen na de mathematische redding van KV Oostende. Het waren een van de laatste woorden van de coach als oefenmeester van de Kustboys.

En ook bij Waasland-Beveren mogen ze zeker niet op de lauweren rusten na dit seizoen, want ook de volgende jaargang zal het niet simpel worden om op het hoogste niveau te blijven acteren. KV Mechelen of Beerschot-Wilrijk komen erbij en dat zijn toch wel kleppers te noemen. Beide teams hebben bovendien ook een paar dezelfde problemen. 

Efficiëntie

Zowel KVO als Waasland-Beveren kregen dit seizoen al meer dan voldoende kansen om doelpunten te maken, maar met 28 en 33 goals in 28 wedstrijden doen ze het qua efficiëntie echt niet goed.

Bij de Wase Leeuwen is Ampomah de meest trefzekere met 7 goals, bij Oostende is dat Canesin met 4 doelpunten. De diepe spitsen scoren nauwelijks: Forte (5), Vellios (4), Milosevic (1) bij WB, Zivkovic (3), Sakala (3) en Guri (2) bij Oostende.

Voetbal

Hoewel Boljevic, Ampomah, Coopman, Canesin, Capon en anderen af en toe wel leuke dingen en acties lieten zien, was het voetballend bij beide teams dit seizoen toch niet echt om over naar huis te spreken. 

Deze zomer zal er dan ook heel wat werk aan de winkel zijn bij beide teams om er opnieuw een voetballend geheel van te maken.

Extrasportieve zaken

En dat is misschien niet al te evident. Bij Waasland-Beveren hangt 'Operatie Propere Handen' voorlopig nog als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de club, waardoor er voorlopig onduidelijkheid blijft.

Bij KV Oostende zitten ze al aan hun derde voorzitter in evenveel seizoenen, terwijl er ook een nieuwe trainer zal moeten worden gezocht. Reken daarbij dat flink wat spelers zullen moeten worden vervangen en je weet dat het alle hens aan dek wordt om 'niet het nieuwe Lokeren' te worden.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ SK Beveren
 
 
Reacties.