Trainer met tig van promoties op zijn conto heeft verrassende mening: "De andere clubs zouden verdorie een voorbeeld aan Anderlecht moeten nemen"

07 maart 2019 12:46

Anderlecht krijgt heel veel kritiek te verwerken dit seizoen. In één van onze gesprekken kwam de situatie van de recordkampioen ook ter sprake en onze gesprekspartner had er een heel andere mening over. Die willen we u ook niet onthouden...

Urbain Spaenhoven had traditieclubs als Rupel Boom, KV Mechelen, Beerschot Wilrijk en tegenwoordig Lierse Kempenzonen onder zijn hoede. De 61-jarige coach weet dus waarover hij het heeft. "Ik ga eens iets zeggen dat niemand dit seizoen al gezegd heeft: Anderlecht is verdorie een voorbeeld voor het Belgische voetbal."

"Waarom? Kijk, of het nu willens nillens was, maar ze hebben dit seizoen gasten als Bornauw, Amuzu, Saelemaekers, Verschaeren,... gebracht. Dat je met die jongens geen kampioen gaat spelen, is duidelijk. Maar dat is hun schuld niet. Je moet zien wat er rond hen loopt."

"Is Santini de topspits waarmee je kampioen wordt? Is Kara - met zijn beperkte loopvermogen - een leider achterin? Ik vind dat Anderlecht daar te weinig krediet voor krijgt. Zet volgend seizoen bij die jonge gasten een paar gerichte aankopen en je krijgt een topploeg."
 

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.