Afscheid van Fellaini... Ondanks Hazard: "Ik heb nog geprobeerd hem te overtuigen"

08 maart 2019 18:05

De Rode Duivels nemen definitief afscheid van Marouane Fellaini, want de 31-jarige middenvelder besliste kort na zijn transfer naar China een punt te zetten achter zijn internationale carrière. Zelfs de poging van aanvoerder Eden Hazard was tevergeefs.

"Ik ben een beetje ontgoocheld, want Marouane is een geweldige voetballer en een goeie vriend van mij", verklaarde Hazard aan RTBF. "We hebben er enkele dagen geleden nog over gepraat en ik heb geprobeerd om hem te overtuigen om nog te blijven, want hij is belangrijk voor de Rode Duivels."

Voor de groep, net zoals voor mij, is het een verlies - Hazard

"Maar we moeten zijn beslissing respecteren", vindt Hazard. "Hij is 31 jaar en er komt een nieuwe generatie aan. Zelfs al was hij een belangrijke speler, er zijn nieuwe jonge spelers die pushen om te mogen spelen. Hij zal daar ongetwijfeld aan gedacht hebben."

"Het is belangrijk om spelers zoals hem in de groep te hebben. Als we wonnen, maar ook als we verloren. Hij had altijd de juiste woorden klaar. We zullen hem allemaal missen. Maar als we winnen, zal niemand zich herinneren dat Marouane er niet meer is. Als we verliezen, dan wordt dat iets anders. Zo gaat het in het voetbal", aldus Hazard.

Premier League \\ Europa League \\ Chelsea \\ België \\ Shandong Luneng
 
 
 
Reacties.