Degryse verklapt geheim over Beerschot Wilrijk: "Zaten rond de tafel met D'Onofrio en de grote baas van de NMBS"

08 maart 2019 06:59

Beerschot Wilrijk, dat is een verzameling aan historie. De club - vooral het eerste deel van de naam - heeft al zoveel meegemaakt, maar staat nu op twee wedstrijden van promotie. Als ze KV Mechelen kunnen kloppen dus. Ooit had ex-speler Marc Degryse zelfs een ambitieus plan met de club.

Voor Degryse hoort Beerschot Wilrijk thuis in eerste. "Natuurlijk. Kijk naar de beleving en de geschiedenis. Het is een traditieclub zoals Antwerp. Beerschot roept bij mij een écht voetbalgevoel op. Ik heb hier met plezier gevoetbald en ben met plezier matchen komen kijken", zegt hij in HLN.

Lozano

"Ik ken Beerschot nog van toen ik klein was, met Juan Lozano. Hij verpersoonlijkt voor mij Beerschot: aantrekkelijk voetbal, met die flair van 'kijk eens hoe goed ik kan voetballen', maar ook dat nonchalant in het leven staan. Niet overdreven dramatiseren. Ik heb clubs met meer druk gekend. Maar Beerschot heeft te vaak problemen gekend naast het veld. Die financiële catastrofes moeten ze vermijden."

Degryse had zelfs de sportieve baas bij Beerschot Wilrijk kunnen worden. "In 2013 had de grote baas van de NMBS toen, Marc Descheemaeker, na de financiële problemen onder Patrick Vanoppen een plan om Beerschot over te nemen, samen met Luciano D'Onofrio en mezelf. We zaten drie keer aan tafel. Maar de put was té groot en té diep. Dat konden we niet rechttrekken."

Redactie

2e klasse \\ Beerschot
 
 
Reacties.