UPDATE: Ook FA grijpt in, Manchester City moet uitsluiting uit Champions League en méér vrezen


Foto: © photonews 08 maart 2019 21:17

Manchester City zou mogelijk misleidende informatie aan de UEFA doorgegeven over sponsorinkomen en komt daardoor misschien in heel vieze papieren. De UEFA bevestigde eerder al dat City kan uitgeschakeld worden uit de Champions League.

UPDATE: Ook de Engelse FA heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat ze een onderzoek zullen instellen tegen The Citizens. Zo lijkt het net zich te sluiten rondom de topclub.

De regels om een licentie voor Europese competities zoals de Champions League te krijgen luiden dat de clubs hun financiële zaken zo gedetailleerd mogelijk moeten aangeven bij UEFA.

Een paar maanden geleden bond Der Spiegel alvast de kat de bel aan, omdat het tientallen miljoenen van sponsor Etihad zou hebben gekregen via eigenaar Sheikh Mansour en Abu Dhabi United.

Uitsluiting?

De UEFA heeft nu aangegeven wel degelijk een onderzoek te zullen instellen. Ook een betaling aan Jadon Sancho toen die amper veertien jaar oud was wordt onderzocht. In 2014 betaalden The Citizens al eens een monsterboete aan de voetbalbonden om de inbreuken op FFP-regels te vergoeden.

Nu wacht mogelijk een zwaardere straf voor het team van De Bruyne, Kompany & co. Uitsluiting van de UEFA-competities mag niet worden uitgesloten. 

Premier League \\ Champions League \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.