"We zullen je missen makker" en "inspiratie voor jongere generaties": Rode Duivels en bondscoach reageren op afscheid Fellaini


Foto: © photonews 08 maart 2019 14:29

Ondertussen hebben ook enkele collega-Rode Duivels afscheid genomen van hun ploegmakker. Op Instagram en Twitter lazen we vaak dezelfde boodschap.

Jan Vertonghen is Fellaini bijzonder dankbaar. "Ik zal je altijd dankbaar zijn om mij te redden tegen Algerije en Japan op de voorbije WK's." Fellaini zette twee keer een scheve situatie recht na mistasten van Vertonghen. "We zullen je missen, grote meneer! Proficiat met jouw fantastische internationale carrière", aldus Vertonghen op Instagram. 

Ook Fellaini's voormalige ploegmaat bij Standard, Axel Witsel reageerde al kort op Twitter. De twee maakten samen deel uit van de ploeg die de Luikenaars voor het eerst in 25 jaar naar een nieuwe landstitel loodsten. "We gaan je missen, bro."

En dat deed ook voormalig Standard-spits Michy Batshuayi. De aanvaller van Crystal Palace betuigde zijn liefde aan Fellaini. "Je bent mijn favoriete rholoto. België zal je missen." Met rholoto vermoeden wij dat Batsman naar een persoon van Arabische afkomst verwijst.

Het slotwoord was voor bondscoach Robert Martinez. "We moeten nu vooral terugkijken op de carrière van Fellaini en genieten van de prachtige momenten die hij ons gegeven heeft. De manier waarop Marouane telkens alles gaf op het veld is een inspiratie voor vele jongere generaties. Hij was de verpersoonlijking van hoe je het Belgische voetbal moet vertegenwoordigen", aldus de bondscoach.

België \\ Brighton
 
 
 
Reacties.