Drie seizoenen op het Kiel en Beerschot Wilrijk won nog nooit als hij er niet bij was: "Ik ben ook een leider geworden"


Foto: © photonews 09 maart 2019 16:28

't Is eigenlijk ongelooflijk dat Alexander Maes er vanavond bijloopt. Normaal gezien scheelt er altijd wel iets (blessure, schorsing) als de leuke matchen eraan komen. En gelukkig voor de Ratten, want zonder hem wonnen ze nog geen enkele keer in drie seizoenen.

En 't is niet dat Maes geen matchen miste. "Het zal voor een stuk toeval zijn", zegt hij in HLN. "Tegelijk is het wel zo dat ik alsmaar belangrijker ben geworden voor het team. Sinds dit jaar word ik op één vaste positie uitgespeeld en zo kan je groeien. Op mijn manier ben ik mee een leider geworden."

"Ik ben geen schreeuwer of zal niet snel op tafel kloppen, maar van man tot man zeg ik mijn gedacht. Verder probeer ik in te praten op ploegmaats die het eens wat moeilijker hebben. Op Tissoudali had ik bijvoorbeeld een positieve invloed toen die in een dipje zat."

Hij kan zijn 27ste verjaardag dus mogelijk vieren in 1A. "Ik lig er niet van wakker - er zijn ergere dingen in het leven dan niet in 1A voetballen - maar het blijft wel mijn ambitie. Liefst van al maak ik die droom waar met deze club, want ik voel hier veel erkenning."

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.