Geen Mechele, geen probleem: Club Brugge heeft al vervanger in geval van nood

09 maart 2019 12:34

Als alles goed verloopt op de laatste training, zal Brandon Mechele weer in de Brugse selectie zitten voor de trip naar Eupen. Maar vroeg of laat zal hij toch onder het mes moeten. Al een geluk dat trainer Ivan Leko voor een vervanger niet ver hoeft te zoeken.

Na de laatste wedstrijd tegen STVV (1-0) lachte Sofyan Amrabat eens over het feit dat hij al op zes posities heeft gespeeld voor Club Brugge. Toen was dat voor het eerst als centrale verdediger, op de plaats waar Mechele normaal staat. En die rol vervulde hij voortreffelijk.

"Sofyan betekent erg veel voor de club. Gelijk waar hij staat, hij geeft altijd alles voor het team. Dat is iets wat ik enorm apprecieer", sprak Leko vrijdag op zijn persconferentie.

"Zijn prestatie als centrale verdediger tegen STVV? Heel goed. Hij deed het centraal zelfs beter als op de rechterkant", meende de coach. "Anderzijds is hij absoluut een middenvelder. Maar als Mitrovic, Decarli en Mechele allemaal out zijn, moet je een oplossing vinden. Amrabat is dan een goeie oplossing."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.