De weg naar 1A, part one: buit Beerschot Wilrijk het mentale voordeel meteen uit tegen KV Mechelen?


Foto: © photonews 09 maart 2019 11:00

De ontknoping nadert in 1B. Zaterdagavond om 20.30 uur gaan Beerschot Wilrijk en KV Mechelen op het Kiel op zoek naar een goede uitgangspositie voor de terugmatch van volgende week. Wie zet de eerste stap richting 1A, de Mannekes of de Kakkers?

Een clash tussen twee traditieteams in België. Een derby, kan je wel zeggen, want beide teams liggen amper een goede 20 kilometer uit elkaar. De twee beste ploegen van 1B willen allebei wat graag promoveren naar 1A, het Antwerpse voetbal is weldra een ploeg op het hoogste niveau rijker. 

Mentale voordeel

Beerschot Wilrijk heeft misschien wel het mentale voordeel. KV Mechelen hoopte dat er geen finalewedstrijden meer aan te pas zouden komen en kreeg op de slotspeeldagen nog twee opdoffers van formaat te verwerken. Eerst een pandoering van Union (0-5, red.), daarna gaf het de promotie weg na een late gelijkmaker in Lommel.

Bovendien ging de voorbije jaren de winnaar van de tweede periodetitel steeds op naar 1A. En dat weten ze op het Kiel nog erg goed na de finalematchvan van vorig jaar tegen Cercle Brugge. Al heeft 'Malinwa' ook wel het voordeel dat de beslissende terugwedstrijd in het AFAS-stadion gespeeld wordt. 

Maes keert terug

Stijn Vreven ziet bij de Mannekes Alexander Maes terugkeren. De middenvelder, een belangrijke pion van Vreven, pakte rood in het duel tegen Lommel en moest twee wedstrijden vanuit de tribunes toekijken. Verwacht wordt dat Maes zijn plek op het middenveld opnieuw inneemt.

Verder heeft de Limburgse coach positieve selectieproblemen. Alleen Pietermaat, al een heel seizoen onbeschikbaar, en Vancamp revalideren nog steeds. 

Dan heeft Wouter Vrancken meer zorgen aan zijn hoofd, vooral in het defensieve compartiment. Peyre en Bijker zijn geschorst, Van Cleemput is out. Al heeft Mechelen natuurlijk wel een ruime kern om dat gemis op te vangen. 

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.