Horvath over hoe hij zich herpakte en hoe hij nu omgaat met foutjes: "Nu ga ik gewoon door"

09 maart 2019 10:54

Ethan Horvath zal zich het begin van zijn Europese carrière altijd blijven herinneren. De Amerikaanse doelman van Club Brugge moest door diepe dalen, maar staat nu weer vast in de basis. Hij legt uit...

Vorig seizoen was een horror voor hem. De fouten bleven zich opstapelen en hij werd opzijgeschoven. "'t Was een ellendige periode, hoor. Je bent 21 jaar en er komt veel op je af. Er kwam een andere keeperstrainer en met Vermeer en Gabulov kwamen er nieuwe doelmannen en extra concurrentie bij", vertelt hij in HLN.

"Mijn ouders en mijn vriendin hebben mij erdoor getrokken. Ik wist het écht niet meer, ik wist niet hoe ermee om te gaan. De twijfels waren groot. Vandaag denk ik niet meer aan die periode, wél heeft het mij gesterkt. Als ik nu een fout maak, ga ik gewoon door."

Onlangs maakte hij er nog een paar, tegen Salzburg en Anderlecht. "Die glijpartij in Salzburg kan je zien als een fout of niet. Zoiets gebeurt in het dagelijkse leven ook. Op straat kan je ook uitglijden. Vroeger had ik daar langer bij stilgestaan, nu niet. Hetzelfde geldt voor die eerste tegengoal in Anderlecht. Gewoon doorgaan. En dan zie je dat ik een goeie tweede helft gespeeld heb."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.