Club Brugge-jonkie dankt Leko, want hij stond op vertrekken: "Had een goed gesprek met Dury"

09 maart 2019 08:49

Hij komt steeds nadrukkelijker op de deur van de basisploeg kloppen. Hij, dat is Thibault Vlietinck, jeugdproduct van Club Brugge, maar op zijn 21ste nog aan het wachten op de grote doorbraak. Maar zijn geduld wordt nu beloond.

Vlietinck maakte zijn debuut in oktober 2016, maar kwam - mede door blessures - nog niet aan 20 matchen. Net toen hij vorig seizoen in play-off 1 zou starten tegen Anderlecht viel hij geblesseerd uit. 

"Ik was toen echt in vorm en ik voelde dat ik dicht bij de ploeg stond. Het jaar daarvoor was het eerste dat ik bij de A-ploeg zat en hoewel ik heel blij was dat ik mocht meetrainen, leer je dan ook wel omgaan met tegenslagen. Ik was vaak negentiende man. Allez, ik wil maar zeggen dat ik het ook allemaal niet zomaar cadeau heb gekregen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Van den Buijs liet mijn naam vallen bij Zulte Waregem

Afgelopen zomer kon hij naar Zulte Waregem. “Stan Van den Buijs is daar nu scout en die heeft mijn naam laten vallen. Ik had verschillende signalen opgevangen dat ik misschien niet al te veel zou spelen en dan twijfel je."

"Zeker omdat Zulte Waregem in mij geloofde en ik een goed gesprek heb gehad met Dury. Toen ik het er hier met de staf over had, zeiden ze me dat ik absoluut moest blijven en dat ik mijn kans nog zou krijgen. Zonder Leko zat ik hier misschien niet meer. Ik ben hem dan ook dankbaar voor de kansen die ik al gekregen heb.”

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ SK Beveren
 
 
Reacties.