Van den Bergh verontwaardigd na uitsluiting: "Ik weet niet waarom ik die eerste gele kaart krijg"


Foto: © photonews 10 maart 2019 14:04

Het kantelpunt in de eerste finale tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen was de rode kaart van Jan Van den Bergh net voor het uur. Kansen werden schaars, beide teams leken met het oog op de terugwedstrijd tevreden met een 0-0.

Van den Bergh was de pechvogel van dienst op het Kiel. Op vijf minuten tijd pakte hij dubbel geel, waardoor de sterkhouder in de verdediging de terugwedstrijd in Mechelen sowieso mist. Bij de eerste fase ging hij nogal onstuimig verhaal halen bij scheidsrechter Lambrechts na een fout van Maes, amper enkele minuten later ging hij in de fout op Storm. 

"Ik had het gevoel dat er niet zo heel veel aan was"

Van den Bergh reageerde kort na de match. "Ik weet niet waarom ik die eerste gele kaart krijg, maar ik heb niets gezegd", was de centrale verdediger verontwaardigd. "Voor die tweede gele kaart zou ik de beelden eens moeten terugzien, maar ik had het gevoel dat er niet zo heel veel aan was."

Ook aanvoerder Tom Van Hyfte reageerde op de uitsluiting. "Alexander (Maes, red.) maakte de fout. Jan kwam naar voor gelopen, maar ik weet niet of hij echt iets zei of deed", aldus Van Hyfte.

"Ik denk dat hij gewoon met zijn hand teken deed om te vragen wat er aan de hand was. Die gele kaart kwam er toch vrij snel en was licht. Maar die tweede gele kaart leek mij wel terecht."

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.