Flits van Bongonda volstaat niet voor driepunter, Waasland-Beveren niet langer alleen voorlaatste

10 maart 2019 19:54

Waasland-Beveren en Zulte Waregem speelden enkel nog voor de eer en hun positie in de eindrangschikking. Wel was het uitkijken naar de prestatie van een speler als Bongonda, die toch dat ietsje meer kan brengen. Bongonda lukte ook de 0-1, maar de thuisploeg hield nog een puntje op de Freethiel.

Waar voor te vrezen viel in deze eindeseizoensmatch, werd in het eerste halfuur werkelijkheid: een gebrek aan animo en doelgevaar. Nochtans was de goede wil bij beide teams wel aanwezig. De bezoekende aanhang was zelfs iets te enthousiast en ging al juichen terwijl de bal slechts langs de achterkant de netten van het doel raakte.

De vrijstaande Seck had net naast gekopt na een uitstekende vrije trap van Peeters. Voorts werden de spelers van Zulte Waregem die het verschil kunnen maken, zoals  Bongonda en Harbaoui, in het eerste halfuur goed uit de wedstrijd gehouden. Waasland-Beveren had het van zijn kant ook moeilijk om veel af te dwingen.

De 1-0 blijft uit

Toch werd het nog een leuke match, want er kwam verandering in in het derde kwartier, toen de thuisspelers de ruimtes beter gingen benutten. Verstraete stuurde Boljevic diep. Die mikte oog in oog met Bossut recht op de bezoekende doelman. Bossut kon bij de hieropvolgende hoekschop wel niet bij de bal. Vukotic kopte aan de tweede paal over.

In de slotseconden van de eerste helft kwam het nog tot een uitbraak van Waasland-Beveren, dat hier echt wel de 1-0 had moeten maken. Milosevic vergat de bal eerst mee te nemen, had dan toch nog een goede kapbeweging in huis en viseerde vervolgens de verste hoek. Bossut had het goed doorzien. Verstraete tikte de herneming tegen de paal.

Zulte Waregem neemt middenveld in handen

Het was wel een ferme waarschuwing voor Zulte Waregem en de troepen van Dury namen die ter harte. In de tweede helft namen ze van bij de aftrap het middenveld in handen. De Beverse Leeuwen kregen met moeite nog een voet aan de grond. Een fraaie trap van De Pauw vanuit de tweede lijn werd door Roef over getikt.

Essevee dreigde vervolgens even Bongonda kwijt te spelen nadat die een slag uitdeelde en de VAR scheids Boterberg naar het scherm riep. Boterberg vond geel voldoende als straf. Na een plaatsbal van Schrijvers over een naast een minuutje later groeide het geloof weer bij de thuisploeg. Al bleef de balbehandeling beter bij de bezoekers.

Bongonda breekt de ban

Halverwege de tweede helft vond Bongonda het dan toch welletjes. Dan was daar toch die flits, die men van een technisch onderlegde speler als hij altijd kan verwachten. De thuisverdedigers te kijk gezet en ook de afwerking was prima: 0-1 voor Essevee. Waasland-Beveren reageerde wel: Milosevic had de gelijkmaker voor het inschieten, maar trapte naast de bal.

Franko Andrijasevic toonde hem hoe te scoren: snelle handeling bij de Kroatische middenvelder en de bordjes stonden gelijk. De lijnrechter vlagde aanvankelijk wel voor buitenspel, maar de VAR zorgde voor gerechtigheid. Zo gingen beide teams met een gelijke stand de slotfase in en die wijzigde niet meer dankzij een supersave van Roef in blessuretijd.

In de stand hebben de twee ploegen wel iets om zich aan op te trekken. Zulte Waregem is immers zo goed als zeker dat het ook na speeldag dertig nog de elfde plaats bekleedt. Waasland-Beveren beent KV Oostende bij en is niet langer alleen voorlaatste.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ SK Beveren
 
 
Reacties.