De vloek van de Gouden Schoen? Hans Vanaken is aan zijn beste seizoen ooit bezig, niemand in België doet beter

11 maart 2019 17:31

"Beslissend zijn is altijd fijn", verklaarde Hans Vanaken, alsof zijn twee goals en assists tegen Eupen de normaalste zaak ter wereld was. Net voor de start van de play-offs is de Gouden Schoen terug in zijn beste doen. Net op tijd.

Sinds de Gouden Schoen

Op 16 januari nam Hans Vanaken de mooiste individuele trofee van België over van ploegmaat Ruud Vormer. Sindsdien speelde hij tien wedstrijden waarvan twee tegen Salzburg in de Europa League. Resultaat: vier goals en een assist. Club Brugge won exact de helft van die matchen. 

De vloek van de Gouden Schoen... Die term wordt graag en vaak gebruikt, maar de realiteit is dat hij niet echt van toepassing is op Vanaken. Zelfs als je niet naar de statistieken kijkt, blijft zijn voetbal van een unieke klasse. Een vertoning zoals in Eupen zal je van werkelijk niemand anders zien in België.

Beste seizoen ooit

Door die twee treffers aan de Kehrweg bereikte Vanaken trouwens een mooie mijlpaal: 50 officiële doelpunten voor Club Brugge. Bovendien heeft hij vorig seizoen, zijn beste seizoen ooit, qua statistieken al overtroffen. Toen zat hij aan 11 goals en 12 assists in de competitie, nu al aan 11 goals en 13 assists. Het zou enkel nog straffer worden als hij ook de 14 goals en 17 assists over alle competities kan halen.

Meest beslissende speler in België

Met een aandeel in 24 goals is Vanaken nu zelfs de meest productieve speler van het land. Samatta komt er net achter met 23 (20G + 3A), Dimata (13G + 6A) en Wesley (10G + 9A) delen de derde podiumplaats met 19 en Harbaoui (16G + 1A) vervolledigt de top vijf. En de play-offs moeten nog beginnen...

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.