Duivelsbarometer: hoe vergaat het onze nationale doelmannen bij hun club?

11 maart 2019 17:48

Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke dag een linie van de (kandidaat) Rode Duivels onder de loep, te beginnen met de doelmannen.

Thibaut Courtois

Onze nationale nummer een maakt geen al te prettige periode door bij zijn club Real Madrid na de recente nederlagen in eigen huis tegen Barcelona (0-3 in de beker en 0-1 in de competitie) en de 1-4 oplawaai tegen Ajax in de Champions League. Het staat wel buiten kijf dat Courtois de eerste keuze van Martinez blijft.

Simon Mignolet

De doublure van Courtois bij de Rode Duivels was van 2013 tot 2017 een vaste waarde onder de lat bij Liverpool. Vorig seizoen pendelde hij tussen basis en bank, dit seizoen komt hij zelden in actie. Mignolet speelde amper twee matchen in respectievelijk de Carabao Cup tegen Chelsea en de FA Cup tegen Wolverhampton, beide wedstrijden gingen verloren. Het lijkt erop dat Big Si best kan beginnen uit te kijken naar een nieuw team.

Koen Casteels

Casteels vergaat het beter bij Wolfsburg, waar hij een gevestigde waarde is. Momenteel kamperen de Duitsers op de zevende plaats in de Bundesliga en hebben ze zicht op Europees voetbal. Afgelopen weekend verloren Die Wölfe wel met zware 6-0 cijfers op bezoek bij Bayern München.

Matz Sels

De kans dat Sels opgeroepen wordt is eerder klein, wat niet wil zeggen dat hij geen eervolle vermelding verdient voor zijn prestaties bij Strasbourg. De Fransen bezetten momenteel de tiende plaats in de Ligue 1, op negen punten van nummer vier Marseille. De voormalig keeper van Anderlecht en Gent miste zelfs nog geen minuut in competitieverband.

Sam Suttels

België
 
 
Reacties.