Genkse matchwinnaar doet het met een beauty: "De ref bedankte me na de match"

11 maart 2019 06:31

Joakim Maehle was zondagavond dé uitblinker bij KRC Genk. Met een fraaie goal met zijn mindere linker bezorgde hij de leider in de Jupiler Pro League een belangrijke driepunter. Mét de complimenten van scheidsrechter Bert Put.

"Het was een mooie goal met mijn linkervoet", vertelde de rechtsachter over het enige doelpunt van de wedstrijd. "Ik heb de laatste maanden na training heel vaak aan mijn linker gewerkt. Het harde werken heeft geloond. Dat Trossard zei dat het een 'lucky goal' was? Hij is altijd jaloers als andere jongens scoren", lachte Maehle. 

Genk had voor de rust altijd op voorsprong moeten staan. Het schot van Samatta ging over de lijn, maar werd niet opgemerkt door de wedstrijdleiding. Bovendien kon de VAR niet geraadpleegd worden. "De scheidsrechter vertelde alleen dat er geen communicatie met de VAR was. Hij bedankte me voor het doelpunt", bekende de Deense verdediger. 

Op naar play-off 1

Volgens Maehle is dit Genk klaar voor play-off 1. "We hebben goed gewerkt. Op Charleroi deden we nog beter, maar toen konden we niét winnen. We hebben dankzij deze overwinning geschiedenis geschreven."

"In play-off 1 hebben we eigenlijk niks te verliezen, alleen maar te winnen", houdt Maehle de druk af. "Dat maakt het leuker voor ons, maar we moeten niet op onze lauweren rusten. We moeten gewoon hard blijven werken."

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.