"It was a question of time": Louis Van Gaal kan genieten van zijn pensioen

11 maart 2019 22:13

Louis Van Gaal heeft zondagavond duidelijkheid geschept over zijn rol in de voetbalwereld. De Nederlander ziet zichzelf niet meer in de dug-out staan in de toekomst en denkt ook aan zijn vrouw.

Eigenlijk was hij al in 2016 niet meer actief in de voetbalwereld, want na zijn periode bij Manchester United was hij nergens meer hoofdtrainer. Zondagavond legde hij nog eens uit hoe de vork nu precies aan de steel zit.

"Mijn vrouw heeft destijds haar werk opgegeven en is me overal heen gevolgd", legde Louis Van Gaal uit bij het Nederlandse VTBL. "Toen heb ik haar gezegd dat ik tot op m'n 55ste ging blijven coachen, maar dat is dan nog uitgelopen tot 65. Ik kan toch niet blíjven doorgaan!? Ze heeft recht op een leven met Louis Van Gaal en was erg gelukkig met mijn keuze."

Van Gaal boekte tal van sportieve successen doorheen zijn rijkgevulde loopbaan als trainer en bondscoach. Denk maar aan de Champions League met Ajax zijn landstitels bij opnieuw Ajax, AZ, Bayern München, Barcelona en in de herfst van zijn carrière nog de FA Cup bij Manchester United.

Naast de sportieve successen zal de Nederlander ook gemist worden voor zijn -soms iets te letterlijke- vertalingen van zijn moedertaal naar het Engels. Of wat dacht u van 'that is another cook' of 'it is a question of time'.

Hannes Van Gael

Ajax \\ Manchester United
 
 
Reacties.