Vidarsson over Anderlecht-coach Rutten: "Hij is een van de beste trainers die ik ooit gehad heb"

12 maart 2019 10:55

Fred Rutten heeft zijn eerste doelstelling bij Anderlecht gehaald: paars-wit kwalificeerde zich op speeldag 29 voor play-off 1. Arnar Vidarsson, die samenwerkte met Rutten bij Twente, ziet een belangrijke rol voor Sven Kums in het systeem-Rutten.

Arnar Vidarsson herkende veel van zijn voormalige coach tijdens Anderlecht-Kortrijk. "Kums is een typische Fred Rutten verdedigende middenvelder. De Anderlecht-aanvoerder speelde fenomenaal bij geen groots Anderlecht. Een verdedigende middenvelder onder Rutten moet echt kunnen voetballen en dat kan Kums."

"Op de tien heeft hij dan weer liever een loper, dan denk ik aan een type zoals Gerkens. En wat dan met Zulj? Ja, die was echt slecht. Ik ben nog absoluut niet overtuigd van de kwaliteiten van de Oostenrijker."

Relletje Zetterberg

"Fred is een trainer die veel vrijheid geeft aan zijn verdedigende middenvelders. Ze mogen zelfs infiltreren in de zestien, welke andere coaches in België laten dat nog toe? Rutten is echt een van de beste trainers waar ik mee gewerkt heb. Kums voelt zich bevrijd onder hem en ik denk dat de liefde wederzijds is: volgens mij is Sven de lievelingsspeler van Fred bij Anderlecht", aldus Vidarsson in Extra Time

Vidarsson kwam ook even terug op het relletje tussen Rutten en Zetterberg over Yari Verschaeren. "Ach, dat moet niet opgeblazen worden. Fred is een trainer die niet te veel regels hanteert. Een goeie voetballer vindt volgens hem altijd de weg naar doen en weet wel wat hij moet doen op het veld. Het toont gewoon aan dat hij zijn jonkies vrijheid gunt en wil tonen dat hij de baas is", besluit de IJslander.

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.