Beerschot-icoon Jos 'Joske' Van Hout: "Kalm blijven mannekes, ik wil die titel vieren"


Foto: © Jan Mees 12 maart 2019 17:08

Beerschot Wilrijks eremateriaalman Jos Van Hout wil maar wat graag de terugkeer naar eerste klasse vieren. Voetbalkrant sprak met Joske voor aanvang van het cruciale duel.

Jos Van Hout alias Joske, iedereen kent hem wel: de guitige Beerschot-man. Voor Van Hout breekt er een bijzonder belangrijke periode aan nu de definitieve beslissing in 1B met rasse schreden nadert. Voetbalkrant.com polste naar het stressniveau bij Joske. 

Gelijkspelletje

De guitige Antwerpenaar weet niet wat te verwachten. "Pffff, ik weet het echt niet. Die wedstrijd afgelopen zaterdag, alles lag zo dicht bij elkaar. Maar laat ons zeggen als ik een pronostiekje moet doen dan zeg ik 1-1 en wij kampioen. Stress? Dat heb ik niet, het is te zeggen nog niet", aldus Van Hout. 

Joske zal de verplaatsing naar Mechelen wel niet maken. "Ik ga niet mee op verplaatsing, dat doe ik niet meer. Ik ga hier naar het stadion, op het gemakje naar het groot scherm kijken en duimen voor een goeie afloop."

Mannekes blijf kalm, wees sportief, ni ziejevere! Achteraf wil ik mee met jullie die titel  vieren

De eremateriaalman heeft ook nog een boodschap voor spelers en fans. "Mannekes, blijf kalm en hou het sportief. Wij moeten tonen dat we ook sportief die titel kunnen pakken. Supporter goed, ni ziejevere! De winnaar is kampioen, dat is wat telt. Ga ik dan achteraf een pintje drinken? Nee, dat zit er voor mij niet meer in maar ik ga wel zeker mee vieren met de spelers als het lukt", lacht Van Hout. 

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.