Tielemans heeft een klik met Vardy: "Ik voel me al 100% een Fox"


Foto: © photonews 12 maart 2019 16:02

Youri Tielemans heeft geen lange aanpassingsperiode nodig gehad bij Leicester City. De jonge Rode Duivel kwam weer helemaal boven water na zijn moeilijke passage bij Monaco en voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe, voorlopige werkgever.

Want dat is het nog steeds: zijn voorlopige werkgever. Aan het einde van dit seizoen keert hij normaal gezien terug naar Monaco. Tenzij Leicester een flinke som (45 miljoen euro, naar verluidt) op tafel legt. "Die prijs... Tja, dat is gazettenpraat. Maar we zullen zien deze zomer. Normaal gezien keer ik gewoon terug naar Monaco", reageerde de 21-jarige middenvelder bij Sporza.

Hij is geliefd bij de fans van Leicester City en de voormalige middenvelder van Anderlecht voelt zich er ook wel op zijn gemak. "Ik voel me al 100% een Fox. De ploegmaats hebben me heel snel omarmd. Leicester is een heel familiale club. Ik heb ook een klik met Jamie Vardy. Hij is een lopende spits, dus ik kan hem makkelijk bedienen. Met zo iemand is het simpel om samen te spelen."

Monaco doet het sinds zijn vertrek en de (her) aanstelling van Jardim plots veel beter. "Toch zie ik Monaco niet als een mislukking. Ik heb daar heel veel geleerd van mijn trainers en ploegmaats. Ik denk nog altijd dat dat de goeie stap was, zoals Leicester dat nu is. Ik heb veel over mezelf geleerd in Monaco en ben daar mentaal sterker geworden. Maar hier bij Leicester heb ik het voetbalplezier teruggevonden."

Premier League \\ Ligue 1 \\ Monaco \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.