Louis Verstraete stelt zich niet tevreden met progressie: "Een duidelijk werkpunt"

12 maart 2019 09:23

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en de sportieve redding is een feit, maar het is niet zo dat Waasland-Beveren doelloos aan het voetballen is. Er zit nog een bepaalde schwung in het elftal. Zo werd er de laatste matchen heel wat gecreëerd. De afwerking moet wel nog een stuk beter.

Dat is althans het oordeel van Louis Verstraete, die zo meteen de verklaring geeft waarom het tegen Zulte Waregem 'maar' een gelijkspel werd. "Er waren enkele mooie counters. Het is al een aantal matchen dat we meer hebben gecreëerd dan voordien. Daar zijn we al beter in geworden."

Dertiende of veertiende worden

Waar er wel nog ruimte voor progressie is, is in het afmaken van die kansen. "De afwerking is er niet altijd. Dat is een duidelijk werkpunt. Al bij al mogen we niet klagen. De mentaliteit is er. Misschien kunnen we nog dertiende of veertiende worden. We spelen nog tegen Standard, maar we doen het altijd goed tegen de grote ploegen."

In het rijtje gemiste kansen had Verstraete tegen Zulte Waregem zelf een aandeel. Hij trof op slag van rust de paal. Er was wel een snelle handeling nodig om de bal in eerste instantie nog te raken. "Ik deed het op instinct, op goed geluk. Meer was het eigenlijk niet. Jammer dat die er niet in ging."

Het was een herneming dat Milosevic zijn schot richting verste hoek gered zag door Bossut. "Het probleem was dat hij de bal niet echt goed kon meenemen. Als hij dat had kunnen doen, was het gemakkelijker geweest."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ SK Beveren
 
 
Reacties.