? Cristiano League! Alle Champions League-hattricks van CR7 op een rijtje


Foto: © photonews 13 maart 2019 17:44

Het was dinsdagavond de grote Ronaldo-show. Hij loodste Juventus eigenhandig voorbij Atlético Madrid en zette de scheve situatie helemaal recht. De Portugees scoorde al zijn achtste hattrick in de Champions League, een overzicht.

Met zijn achtste CL-hattrick beende hij eeuwige rivaal Lionel Messi bij. Beide stervoetballers hebben nu acht hattricks gemaakt op het meest prestigieuze clubtornooi. Uiteraard is dat een record. Tegen Atlético kreeg Ronaldo na zijn glansprestatie applaus van zijn voor- én tegenstanders. Wij hebben voor u een overzichtje gemaakt van al zijn CL-hattricks. 

1. 03/10/2012: Ajax 1-4 Real Madrid (groepsfase)

Zijn allereerste Champions League-hattrick maakt Ronaldo in de Amsterdam Arena. Ajax gaat met 1-4 voor de bijl na een glansprestatie van CR7. Een 1-4 score in een duel tussen Ajax en Real, waar hebben we dat onlangs nog gezien...

2. 17/09/2013: Galatasaray 1-6 Real Madrid (groepsfase)

Een jaar later scoort Ronaldo zijn tweede hattrick op het kampioenenbal. Real Madrid laat die avond geen spaander heel van de Turkse topclub Galatasaray. In de extra tijd maakt Ronaldo na een fenomenale dribbel zijn hattrick compleet. 

3. 15/09/2015: Real Madrid 4-0 Shaktar Donetsk (groepsfase)

In 2015 is het Oekraïense Shaktar slachtoffer van het monster Cristiano Ronaldo. De Portugees lukt zijn eerste CL-hattrick op eigen veld. Ronaldo scoort twee keer vanop de stip en rondt zijn drieklapper af met een rake kopbal na een schot van Marcelo. 

4. 08/12/2015: Real Madrid 8-0 Malmö (groepsfase)

De groepsfase van 2015 blijkt bijzonder vruchtbaar voor de wereldster. Na zijn hattrick tegen Shaktar is de Portugees zijn honger nog niet gestild. Begin december vreten de Madrilenen het Zweedse Malmö met huid en haar op. CR7 trapt die avond maar liefst vier ballen tegen de netten. 

5. 12/04/2016: Real Madrid 3-0 Wolfsburg (terugwedstrijd kwartfinale)

In de kwartfinale van de Champions League tijdens het seizoen 2015/2016 zitten de Madrilenen in serieuze nesten. Real verliest op Duitse bodem met 2-0 van Wolfsburg en zit in een erg moeilijke situatie. Ronaldo leeft echter voor zo'n momenten en met drie doelpunten stelt hij de kwalificatie veilig. Het zal niet de laatste keer zijn dat hij met een hattrick een 2-0 achterstand ophaalt. 

6. 18/04/2017: Real Madrid 4-2 Bayern München (terugwedstrijd kwartfinale)

Een jaar later doet Ronaldo zijn kunstje nog eens over. Opnieuw maakt hij in de terugwedstrijd van de kwartfinales een hattrick tegen een Duitse club. De tegenstander is nu wel van een ander allooi: het grote Bayern München. Ook in de heenwedstrijd laat hij al van zich spreken met twee doelpunten. Maar het is pas in de verlengingen in de terugwedstrijd dat hij de Duitse recordkampioen definitief uittelt. 

7. 02/05/2017: Real Madrid 3-0 Atlético Madrid (heenwedstrijd halve finale)

Zijn eerste drieklapper tegen Atlético op het kampioenenbal komt er in de heenwedstrijd van de halve finales. Ronaldo dartelt als nooit tevoren tegen de stadsrivaal en knalt Real zonder verpinken naar de finale op weg richting een nieuwe eindzege.

8. 12/03/2019: Juventus 3-0 Atlético Madrid (terugwedstrijd 8ste finale)

De voortekenen waren vooraf erg ongunstig. Nog nooit haalde Juventus een 2-0 achterstand op en al vijf wedstrijden op rij hield Atlético de nul op het bord. Het deerde de Portugese vedette echter niet. Eigenhandig keerde hij de uitzichtloze situatie helemaal om en knalde hij de Oude Dame richting kwartfinales en wie weet wat heeft hij nog in petto voor de rest van het tornooi? Ronaldo en de Champions League: het is een ongezien liefdesverhaal. 

Champions League \\ Juventus \\ Atlético Madrid
 
 
 
Reacties.