Cupfever slaat toe: groot Gents studentenevenement moet wijken voor de Bekerfinale


Foto: © photonews 13 maart 2019 11:45

Gent is in de ban van de Beker van België. Zoveel is duidelijk. Een groot studentenevenement op het Sint-Pietersplein moet nu zelfs wijken omdat er op die dag een groot scherm wordt geïnstalleerd.

De finale van de Croky Cup is nog anderhalve maand van ons verwijderd, maar de bekerkoorts begint langzaamaan de bovenhand te krijgen in Gent. De 12-urenloop, een groot evenement onder de Gentse studenten, stond gepland op 2 mei en moet nu vervroegd worden omdat er op 1 mei een groot scherm op het Sint-Pietersplein staat.

Mathias De Clercq, de nieuwe burgemeester van Gent, zei vrijwel meteen na de overwinning in de halve finale dat er een groot scherm zou komen op het plein. Belofte maakt schuld, maar dan moest er wel een oplossing gevonden worden voor de 12-urenloop. Het evenement werd uiteindelijk vooruitgeschoven naar 29 april, zodat het Sint-Pietersplein voor de twee evenementen als locatie gebruikt kan worden.

Finalisten KV Mechelen en AA Gent kregen elk 20.000 tickets ter beschikking voor de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion. Duizenden Buffalo's zullen de finale dus elders moeten bekijken, nu weten ze dus waar...

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.