Steppe weet waaraan het ligt als STVV straks play-off 1 haalt ten koste van Gent


Foto: © photonews 13 maart 2019 16:18

Kenny Steppe is dit seizoen de eerste keuze onder de lat bij STVV. De club leeft toe naar een van de belangrijkste matchen in de laatste jaren. Hoe schat Steppe de kansen van zijn werkgever in?

Vorig seizoen maakte Sint-Truiden ook al indruk, maar zakte het naar het einde van de reguliere competitie toe helemaal weg. Daar is dit jaar geen sprake van, al moeten de Kanaries op de slotspeeldag nog wel winnen om zich bij de eerste zes te scharen. "Een pak spelers waren er vorig seizoen al, maar er is een groot verschil met een jaar geleden", legde Kenny Steppe uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Geen must om erbij te zijn"

"We kennen elkaar veel beter en we zijn een hechte groep geworden. Spelers en technische staf, die ons uitstekend ondersteunen, kunnen het goed met elkaar vinden. In het begin van het seizoen vielen de resultaten tegen, maar Marc Brys is op dezelfde manier blijven voort werken. De resultaten hebben hem gelijk gegeven."

Sint-Truiden stond bijna heel het seizoen in de top 6 en viel daar na speeldag 29 weer uit. Toch zou de ontgoocheling bij niet-kwalificatie niet gigantisch zijn volgens de sluitpost van STVV. "Het zou jammer zijn, maar het is geen absolute must om erbij te zijn. We hebben er heel hard voor gewerkt en we hebben laten zien dat we kwaliteiten hebben om play-off 1 te spelen."

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden
 
 
 
Reacties.