Geen marionet van Coucke: "Tegen Anderlecht had ik de spelers een dubbele premie beloofd"

13 maart 2019 08:34

Zondag staan KV Oostende en Anderlecht tegenover elkaar op de slotspeeldag van de reguliere competitie. Sportief staat er niet veel meer op het spel voor beide teams, al zou KVO maar wat graag winnen van de club van ex-voorzitter Marc Coucke.

"Mocht ik nog voorzitter zijn, dan zou ik mijn spelers zondag tegen Anderlecht een dubbele premie beloven", zei Peter Callant woensdag bij Het Laatste Nieuws. Callant nam een jaar geleden de fakkel over van Marc Coucke als voorzitter van KVO. Enkele weken geleden liet hij zichzelf opvolgen door Frank Dierckens.

"Ik was heel blij toen ik de club kon overnemen van Coucke. Nu nog wordt er lacherig gedaan over ons budget of de banden met Coucke. Dat er geen geld was, is dikke zever. Ondoa, Guri, Faes, Sakala, Coopman... Daar hebben we allemaal voor betaald. En voor 1 miljoen euro waren we er niet van af."

Anderlecht heeft zich al verzekerd van play-off 1 voetbal en KV Oostende is gered. Behalve de sportieve eer staat er dus weinig op het spel zondag. "Ik hoor links en rechts dat hij de match, mocht die nog van belang zijn geweest voor play-off 1, had beïnvloed. Hoe zou hij dat in godsnaam gedaan hebben? Marc heeft daar niets meer te zeggen. Jongens als Lombaerts, denk je dat die zich zondag niet zullen dubbelplooien?"

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.