Standard-speler kan van groot nut zijn voor de Rouches in play-off 1


Foto: © photonews 13 maart 2019 14:01

Op het veld van Cercle Brugge voerde Standard-coach Michel-Preud'homme een opvallende wijziging uit. Hij plaatste Merveille Bokadi als buffer voor de verdediging, een optie die hij wel eens vaker zou durven nemen op verplaatsing in play-off 1.

Christian Luyindama en Uche Agbo vertrokken afgelopen mercato uit Luik, er werd niemand bijgehaald om beide spelers te vervangen. Standard-coach Michel Preud'homme heeft ondertussen van een persoon gebruik gemaakt om de leegte die beide vertrekkers lieten op te vangen: Merveille Bokadi. 

Jaar afwezigheid

De stevige Congolees was meer dan een jaar uit door een zware blessure aan de ligamenten van zijn knie. Toch twijfelde Preud'homme niet om hem meteen voor de leeuwen te gooien tegen Anderlecht en Genk, in beide partijen leverde Bokadi een degelijke prestatie.

Maar zijn eerste helft op het veld van AA Gent toonde aan dat de polyvalente Standard-speler nog niet klaar is om meteen alles te spelen. Op dit moment heeft Milos Kosanovic het plaatsje naast Zinho Vanheusden in de Luikse verdediging ingenomen. 

Afgelopen zondag keerde Bokadi terug in de basis tegen Cercle Brugge. Hij pikte opnieuw zijn plekje net voor de verdediging in, de plaats waar hij onder Jankovic, Jeunechamps en Sa Pinto al speelde. De Rouches speelden voor het eerst in een ietwat ander systeem, ongetwijfeld een experiment van MPH met het oog op de play-offs.

Met succes want de Congolese international recupereerde een hele hoop ballen én toonde zich aanvallend ook een meerwaarde. Denk maar aan zijn inspeelpass op Lestienne, die mee aan de basis lag van de 0-2. Preud'homme toonde zich alvast tevreden en de Luikse oefenmeester weet dat hij weer een optie extra heeft om oorlog te maken in PO1.  

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
 
Reacties.