De Decker legt uit waarom hij het niet als degradatie zag: "Dit heb ik nog nooit gezien"


Foto: © photonews 13 maart 2019 11:28

Wie had alweer Antwerp naar eerste klasse geloodst? Jawel, Wim De Decker. Maar na het seizoen - en de overname door familie Gheysens - besliste de nieuwe bestuurstop om Laszlo Bölöni binnen te halen en werd de voormalige speler T2. Toch zag De Decker dat niet als een degradatie.

De Decker besliste echter voor zichzelf dat het te vroeg was om T1 te blijven met de plannen die er bij Antwerp op tafel lagen. "Ergens wilde de familie Gheysens dat ik T1 zou blijven, maar aan de andere kant beseften ze dat het moeilijk zou worden, omdat de club op het punt stond om enorm te groeien", doet hij het verhaal in S/V Magazine.

"Als ik voor mezelf de puzzel legde, merkte ik dat mijn voetbalvisie er wel al was, maar dat ik nog geen tijd had gehad om die echt uit te werken op praktisch vlak. Toen ik in november 2016 trainer was geworden, had ik daar geen ruimte voor gekregen: het moest zó snel gaan, we moesten week na week winnen om nog een kans te maken op de titel."

Nooit gezien

Ondanks dat er nog vier maanden tijd waren tussen de promotie en het begin van de competitie trok hij dus zijn conclusies. "De club groeide nóg sneller dan ik verwachtte. Ik zit nu twintig jaar in het profvoetbal en deze aanpak, waarbij ineens zó veel mogelijk is, heb ik nooit eerder gezien."

"In Gent maakte ik als speler ook een groei mee waarvan ik dacht: chapeau, maar dit is van een ander kaliber. We komen van niets, hé. Nog niet zo lang geleden kwam er op de Bosuil nog bruin water uit de kraan.

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.